Elazığ Ziraat Odası > Haberler > ÜRETİCİNİN BEKLEDİĞİ, 2017 ÜRETİM YILI TARIM DESTEKLEMELERİ BELLİ OLDU.

ÜRETİCİNİN BEKLEDİĞİ, 2017 ÜRETİM YILI TARIM DESTEKLEMELERİ BELLİ OLDU.

Ziraat Odası Başkanı İbrahim Hacıoğulları, 2017 yılı tarım ve hayvancılık desteklerini açıkladı.

Çiftçi kayıt sistemine dahil olan çiftçilere bu yıl için ödenecek tarımsal destekler belli oldu Ziraat Odası Başkanı İbrahim Hacıoğulları, belirlenen 2017 yılı tarım ve hayvancılık desteklerini açıkladı. Hacıoğulları, Türkiye tarım havzaları üretim ve destekleme modeli kapsamında buğday, arpa, çavdar yulaf ve tritikale için dekar başına 13 lirası mazot 4 lirası gübre olmak üzere 17 lira destek verileceğini söyledi. Ziraat Odası Başkanı İbrahim Hacıoğulları, “Toprak analiz desteği olarak asgari 50 dekar ve üzeri tarım arazilerinde her 50 dekar araziye kadar analiz başına yetkili toprak analiz laboratuvarına 40 lira destek sunulacağının altını çizerek “Organik tarım desteği için kategorilerine göre dekara 10-100 lira ve arıcılığa kovan başına 10 lira destek sağlanacak” dedi. Hacıoğlulları, “Yurt içi sertifikalı tohum kullanma desteği çerçevesinde dekara asbir kanola susamı 4 lira, çavdar tiritikale yulafa 6 lira, çeltik için 8 lira, arpa buğday için 8,5 lira, fikorunga yem bezelyesine 10 lira, yer fıstığı yoncaya 15 lira, kuru fasulye, mercimek nohut, soya için 20 lira patates için 80 lira ödeme yapılacak” ifadelerini kullandı.