Elazığ Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Elazığ Ziraat Odası > Haberler > Hibe Sözleşmesi İmzalayan Genç Çiftçilerle Toplantı Yapıldı.

Hibe Sözleşmesi İmzalayan Genç Çiftçilerle Toplantı Yapıldı.

Elazığ Ziraat Odası Başkanı İbrahim HACIOĞULLARI ise hibe sözleşmesi imzalanan genç çiftçilere başarılar dileyerek projenin hayırlı olmasını söyledi.

Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programı kapsamında Elazığ Merkezde hibe sözleşmesi imzalayan genç çiftçilerle İl Müdürlüğü Toplantı salonunda toplantı yapıldı.

Toplantıya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan KARAHAN, Elazığ Ziraat Odası Başkanı İbrahim HACIOĞULLARI , Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdür Vekili Fuat KERTİ, Tarımsal Altyapı ve Arazi Değerlendirme Şube Müdürü Nizamettin ÇETİNER, Malatya Bölgesine bağlı Tarım Kooperatifi Müdürleri, Genç Çiftçi Proje Yürütme Biriminde görevli teknik personeller ve 2017 yılında Elazığ Merkezde hibe sözleşmesi imzalayan 38 genç çiftçi katıldı.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan KARAHAN açılış konuşmasında " Bakanlık olarak İki yıl önce uygulamaya başlanan, 2018 yılında da devam edecek olan 18-40 yaş arası genç çiftçilere 30 Bin ₺ hibe desteği şeklindeki projeyi yürütüyor ve denetliyoruz. Genç insanlarımız son dönemlerde değişik sebeplerden dolayı tarladan ve köyden uzaklaştı. Bizlerde bakanlık olarak bu gençlerimizi özüne döndürmek, tarımsal faaliyetlerin kırsal alandaki potansiyelini ve istihdamını arttırmak için böyle bir projeyi hayata geçirdik. 2016 yılında 4600 genç çiftçimiz projeden yararlanmak için müracaat etti, 207'si projeden yararlandı ve toplamda 6 milyon 210 ₺ destek verildi. 2017 yılında ise ilimizde 3251 kişi Genç Çiftçi Projesine müracaat etti, 226 proje kabul edildi. Projelerin 12'si Ağın, 20'si Arıcak, 23'ü Baskil, 23'ü Karakoçan, 14'ü Keban, 25'i Kovancılar, 15'i Maden, 38'i Merkez, 24'ü Palu ve 14'ü Sivrice ilçelerinde uygulanacak. Projelere sektör bazlı baktığımızda; 118 Büyükbaş hayvan, 38 küçükbaş hayvan, 12 büyükbaş hayvan ve barınak yapımı, 2 küçükbaş hayvan ve barınak yapımı, 28 arıcılık, 7 kapama meyve bahçesi,9 örtü altı tesisi, 4 bağcılık ve üzümsü bitkiler, 7 mantarcılık, 1 ipekböcekçiliği olmak üzere toplam 226 projedir. Projelerin 3 yıllık izleme süresi var. Üç yıl boyunca projedeki hayvanlar hiçbir şekilde satılıp kesilmeyecek, böyle bir şey yapılırsa verilen hibeler yasal faizi ile birlikte sizlerden geri alınacaktır" dedi.

Elazığ Ziraat Odası Başkanı İbrahim HACIOĞULLARI ise hibe sözleşmesi imzalanan genç çiftçilere başarılar dileyerek projenin hayırlı olmasını söyledi.

Açılış konuşmasının ardından hibe sözleşmesi imzalayan genç çiftçilere sözleşmeleri verildi. Hibe sözleşmesi imzalayan genç çiftçilerin projeleri uygulama takvimi içerisinde tamamlanarak, hibe desteği ödemeleri gerçekleştirilecek.