Elazığ Ziraat Odası > Haberler > BAHÇEKAPI KÖYÜNDE TARLA GÜNÜ DÜZENLENDİ.

BAHÇEKAPI KÖYÜNDE TARLA GÜNÜ DÜZENLENDİ.

İlimiz ve Bölgemiz açısından önem arz eden Kışlık Ekmeklik Buğday bölge verim deneme ve Buğday-Arpa çeşit demonstrasyonlarının ekimi 2016 yılı Ekim  ayında GAP Uluslararası Tarımsal Araştırma ve Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün işbirliğinde merkeze bağlı Bahçekapı Köyünde Ümit Fırat TURAN adlı çiftçimizin arazisinde yapılmıştır. Demonstrasyon alanında Sakarya Mısır Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünden temin edilen 6 çeşit ekmeklik buğday ile GAP Uluslararası Tarımsal Araştırma ve Eğitim Merkezi Müdürlüğünden temin edilen 5 çeşit ekmeklik buğday, 4 çeşit makarnalık buğday ve 6 çeşit arpa olmak üzere toplam 21 çeşit sertifikalı buğday ve arpa tohumu ekimi yapılmış olup, deneme ve demonstrasyon çeşitlerinin tanıtımı için tarla günü düzenlenmiştir.Düzenlenen tarla gününe; İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan KARAHAN, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı İsmail GÜRBÜZ, GAP Uluslararası Tarımsal Araştırma ve Eğitim Merkezi Müdürlüğünden  Dr. Mehmet KARAMAN, Elazığ ziraat odası başkanı İbrahim HACIOĞULLARI , Şube Müdürleri, teknik personeller ve üreticiler katıldı.Tarla günü buğday ve arpaların hasadı ile son buldu.