Elazığ Ziraat Odası

ZOBİS
Elazığ Ziraat Odası > Haberler > Altunkuşak Köyünde Slajlık Mısır Hasadı Yapıldı...

Altunkuşak Köyünde Slajlık Mısır Hasadı Yapıldı...

Altunkuşak köyünde uygulanan ÇATAK projesi kapsamında ekilişi yapılan silajlık mısır tarla günü düzenlendi. Tarla Gününe İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan KARAHAN, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Vedat ERGÜN, Şube Müdürleri, Ziraat Odası Başkanı İbrahim HACIOĞULLARI, teknik personeller ve üreticiler katıldı.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan KARAHAN konuşmasında; tarım ve hayvancılık şehri olan ilimizde hayvancılığın gelişmesi için gerekli olan kaba yemin ucuz ve kaliteli temin edilebilmesi için kendi yemimizi kendimiz üretmeliyiz. Bizler Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak ilimizde hayvancılığın geliştirilmesi için çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Bu çalışmalardan birisi de bugün ÇATAK programının uygulanmasıdır. ÇATAK programı ile toprak ve su kalitesinin korunması, doğal kaynakların sürdürülebilirliği, erozyonun önlenmesi ve tarımın olumsuz etkilerinin azaltılmasına yönelik alanların korunması amaçlanmaktadır. Bu kapsamda Altunkuşak köyündeki slajlık mısır üretimi gerçekleştirdik.

Elazığ Ziraat Odası Başkanı İbrahim HACIOĞULLARI ise yetişmez dediğimiz bu ürünün şu an çok güzel yetiştiğini, yem bitkileri ekiminin arttırılması gerektiğini söyleyerek slajlık mısırın yetişmesin de, projenin uygulanmasında emeği geçen herkesin, Altunkuşak köyü üreticilerine ve muhtarına teşekkür ederek, hayvancılık ile uğraşan üreticilerimizin bu tür yem bitkilerini ekmelerini tavsiye etti..